VIZIUNEA SCOLII

      Liceul Tehnologic Nicanor Morosan Pirtestii de Jos isi propune sa dezvolte un invatamant eficient care sa asigure forta de munca de inalta calificare, tineri competenti pe piata muncii in vederea unei bune insertii socio-profesionale. Pentru toti elevii, avem in vedere formarea competentelor: de specialitate, de comunicare, de utilizare a computerului, de management si de comunicare intr-o limba moderna. Totodata, vizam asigurarea abilitatii de adaptare la schimbarile survenite in contextul socio-economic national si european. Scoala isi propune de asemenea:
               - Promovarea imaginii sale la nivel local, regional si national precum si atragerea de noi resurse financiare necesare dezvoltarii bazei materiale;
          - Dezvoltarea parteneriatelor educationale si sociale pentru formarea profesionala in scopul integrarii socio-profesionale a absolventilor;
               - Dezvoltarea resurselor umane ale scolii prin formarea continua a personalului didactic si nedidactic in functie de nevoile identificate.


MISIUNEA SCOLII

      Scoala noastra este locul in care elevii de pe valea Solonetului invata sa se adapteze unei societati dinamice, gasind aici conditii optime pentru o instruire de calitate, asigurandu-se astfel aportul la prosperitatea economica a zonei. Scoala ofera cursuri care deservesc tineri si adulti deopotriva, in domeniile textile-pielarie, fabricarea produselor din lemn si servicii, sprijinindu-i in dezvoltarea carierei si integrarea in comunitate.